Informatie


De S-tube werkt snel, is betrouwbaar en voldoet aan monsternemingseisen uit NEN 2991, NEN 2990 en ISO-16000-27. Door de unieke nummering met barcode ook weinig tot geen schrijfwerk. Al met al bespaart u zodoende veel tijd.

De S-tube is echter niet alleen ideaal voor Inventarsatiebureaus en inspectiebedrijven maar ook voor asbestlaboratoria. Geen geknip meer van tape en plakken op een stub. Doordat de stub in de S-tube voorzien is van een uniek nummer kan de stub uit de S-tube direct in de SEM geplaatst worden. Hiermee bespaart u tijd en handelingen en kunt u veel efficienter en kostenbesparend werken. De kans op kruisbesmetting als gevolg van knippen is ook uitgesloten.  

Elke S-tube heeft zijn eigen unieke nummer. De S-tube bestaat uit 3 onderdelen die elk weer hetzelfde unieke nummer dragen.  De doorzichtige dop is zelfs voorzien van een barcode zodat de S-tube in geautomatiseerde systemen met scanningsoptie gebruikt kan worden.

Doordat de S-tube voorzien is van koolstoftape voldoet het aan de asbestnormen (NEN2991, VDI 3877, ISO 16000-27 en ISO 14966) voor Scanning Elektronen Microscopie. Mede geschikt voor bedrijven op andere vakgebieden met een Accreditatie voor Scanning Elektronen Microscopie met EDX.

 

Uniek

In ISO-16000-27 (Bepaling van de neergestreken stofvezels op oppervlakken door SEM) onder paragraaf 7.5.2 is opgenomen:

“During transport of the sample, care shall be taken to ensure that no changes to the sample particulate loading occurs due to contact, of the sample with the transport.”

Dit houdt in dat het bemonsterde oppervlak niet in contact mag komen met een ander oppervlak.

Dit maakt de S-tube als enige bekende en beproefde methode die voldoet aan de huidige wet- en regelgeving.

Licentie

SEMcollect B.V. distribueert de S-tube onder licentie. De afgegeven licentie heeft betrekking op het octrooi welke is ingeschreven in het octrooiregister op 13-01-2016 onder octrooinummer 2013041.

Bij aankoop van de S-tube via SEMcollect B.V. bent u automatisch gemachtigd om de S-tube te gebruiken voor de monsternamedoeleinden zoals beschreven in de octrooiverlening.